Napísali o nás: Dubovanci rozhodli o víťazstve v druhom polčase

31.03.2016 16:17

V 19. kole oblastnej súťaže, skupina B, privítal OTJ Banka na domácom trávniku OŠK Dubovany. Hoci domáci futbalisti viedli po prvom polčase 1:0, v druhom dejstve trikrát inkasovali a zo zisku troch bodov sa po víťazstve 3:1 tešili hostia.

Futbalisti Dubovian (v modrom) uchmatli na Banke všetky tri body.

Futbalisti Dubovian (v modrom) uchmatli na Banke všetky tri body. (Autor: T. Horký)

 

V úvode zápasu mali navrch hostia a v prvých 20 minútach si vypracovali niekoľko šancí, no ani jedna sa gólom neskončila. Po chybnej rozohrávke hosťujúceho obrancu zachytil loptu Matúš Hornák a v 20. min otvoril skóre pekným gólom - 1:0. Do konca prvého polčasu sa hralo medzi šestnástkami, v závere mali domáci výhodu niekoľkých rohových kopov po sebe, ani z jedného však šanca nebola.

Po prestávke pôsobili aktívnejšie hráči Banky, mali šance, no ani strelec prvého gólu Hornák znova neskóroval. V 68. min sa po skrumáži v pokutovom území dostala lopta k Ľubošovi Kusému a ten vyrovnal na 1:1. Hostia mali potom enormný tlak, ktorý v prospech Dubovian zužitkoval Lukáš Masaryk. Ten ich najskôr v 83. min peknou strelou poslal do vedenia a o minútu neskôr po krížnej prihrávke od Dovičiča skóroval zvnútra šestnástky a zvýšil na konečných 3:1 pre Dubovany.

Zisk troch bodov potešil aj trénera Dubovian Romana Polčíka: „Mali sme dobrý začiatok, vypracovali sme si tri-štyri dobré šance, no paradoxne sme inkasovali náhodný gól po chybe obrancu. Do konca prvého polčasu sme sa z toho spamätávali. Po prestávke sme však hrali aktívne a podarilo sa nám stav otočiť. Dovolím si povedať, že je to spravodlivý výsledok, pretože sme boli o triedu lepší ako domáci.“

Hoci Banka mala stretnutie dobre rozohrané, v druhom dejstve na svojho súpera nestačila a inkasovala tri góly. „Bol to smolný zápas. V úvode boli síce Dubovanci aktívnejší, vypracovali si šance, no nemierili presne. Potom spravil hosťujúci obranca chybu pri rozohrávke a Hornák pekne zavesil do hosťujúcej siete. V úvode druhého polčasu sme mali dve dobré šance, no neskórovali sme. Po jednej zo skrumáží v našom pokutovom území sme dovolili hosťom vyrovnať. Dubovany potom hrali aktívnejšie a v závere sme po našich dvoch hrubých chybách dvakrát inkasovali a stratili sme zápas. Strata bodov na domácom ihrisku nás mrzí,“ povedal predseda klubu Miroslav Seman.

 

zdroj: Piešťanský denník